Moderne zuurkast van S+B, ontworpen voor veiligheid en efficiëntie in laboratoriumomgevingen
Stijlvolle en functionele labtafel voor nauwkeurig wetenschappelijk werk

Plusline lab

In een prettige werkomgeving kunnen medewerkers doen waar zij goed in zijn en zichzelf ontwikkelen. Door een aantal onderdelen te voorzien van design, een speciale kleur, ronde vormen of andere materialen, ontstaat een aangename werkplek en een laboratorium dat u met trots aan uw klanten kunt laten zien. Wij vertellen u graag meer over de ‘plus’ van S+B.

SplusB lab is expert in

Lab Advies

Bij de nieuw- of verbouw van een laboratorium kijken wij hoe de nieuwe inrichting zo goed mogelijk kan aansluiten op de bestaande en toekomstige organisaties die gehuisvest worden. Daartoe worden alle werkprocessen en wensen van de gebruikers uitgebreid geïnventariseerd en meegenomen in het ontwerp en vastgelegd in uitgebreide specificatielijsten.

Functionaliteit, veiligheid, duurzaamheid, het gebruik van de juiste materialen, hygiëne en design spelen in dit proces een belangrijke rol.

Afhankelijk van de gewenste output kunnen wij dit ontwerp vertalen naar een 3D-model dat kan worden opgenomen in bijvoorbeeld een BIM360-platform.

Bij het uitwerken van een laboratoriumindeling houden wij rekening met de geldende normeringen, zoals die worden omschreven in de NEN-1475, de NPR-4500 en de arbo-richtlijnen.

Door vakkundig advies en een adequate begeleiding wordt, vanaf het begin tot en met de daadwerkelijke ingebruikname van het laboratorium, het proces continu geëvalueerd en waar nodig bijgesteld.

Toon meer
Planning

Onze gedreven collega’s van de afdeling Planning en inkoop stemmen dagelijks alle resources af op de klantvraag. Zo zorgen we ervoor dat we doen wat we beloven.

Toon meer
Projectmanagement

We geloven in korte lijnen en directe communicatie. We houden alles daarom graag in één hand. Onze gespecialiseerde projectmanager zorgt ervoor dat uw project met kennis van zaken in goede banen geleid wordt.

Toon meer
Fabriek

Onze fabriek is het motorblok van onze organisatie. Dankzij onze eigen fabriek van de S+B groep kunnen we waarmaken wat we beloven. Met een vernieuwd machinepark en de moderne nesting-technologie maken onze meubelmakers, elektriciens, loodgieters en andere vakmensen met liefde uw nieuwe meubilair.

Toon meer
Machinale

Alle productie start in ons state-of-the-art machine park. Onze machinerie stelt ons in staat om grote volumes op efficiënte wijze te verwerken. Alle machines worden digitaal vanuit onze tekenkamer gevoed. Ons machinepark bestaat uit onder andere:

Toon meer
Installatie

Om de kwaliteit van onze inrichting te kunnen waarborgen, doen wij onze eigen monteurs de installatie met onze eigen monteurs. Tijdens de installatie worden de meubels aan de hand van goedgekeurde tekeningen opgebouwd, zodat de inrichting precies wordt zoals afgesproken.

Toon meer
Labair

Labair is voortgekomen uit de praktijk van de laboratoriuminrichtingen van S+B Rotterdam. De zuurkastinspectieservice van S+B is sinds 2004 ondergebracht in Labair B.V.

Lees meer

Onze producten

Wij bieden een zeer brede range aan producten, waarmee wij kunnen voorzien in bijna elke inrichtingsbehoefte: van laboratoriumtafels tot zuurkasten en van brandwerende veiligheidskasten tot flexibele afzuigarmen. Mochten onze standaardproducten niet passen bij uw processen, dan werken wij graag een ontwerp op maat voor u uit.

Labmeubilair

Hieronder vindt u de meest toegepaste tafelsystemen.

C-Jukkensysteem

Robuust, modulair en flexibel met verschuifbare onderkasten.

RWZmaWNpw6tudGUgbGFidGFmZWxvcGxvc3NpbmdlbiB2b29yIGdlYXZhbmNlZXJkZSBleHBlcmltZW50ZW4gZW4gYW5hbHlzZXM=
Plintensysteem

Ruime onderkasten, royale zit-nissen, gemakkelijk schoonmaken en een rustige uitstraling.

TGFidGFmZWw=
Kolom Plus-systeem

Strakke lijnen en een rustige uitstraling met de flexibiliteit van verschuifbare onderkasten of alleen een zit-nis, waarin ook eenvoudig een koelkast of vriezer kan worden geplaatst.

Download brochure labmeubilair

> Download overzicht tafelsystemen


TGFiIG1ldWJpbGFpcg==
Toon meer
Zuurkasten

Ecoline Zuurkasten – Voor Optimale Veiligheid en Efficiënt Energieverbruik:

Op zoek naar een hoogwaardige zuurkast die veiligheid combineert met beperkt lucht- en energieverbruik? De Ecoline-zuurkast biedt de perfecte oplossing.

Waarom Kiezen Voor De Ecoline Zuurkast?:

Optimale Veiligheid: Onze zuurkast voldoet aan alle geldende normen en veiligheidseisen, zoals de NEN-EN 14175 en de NPR 4500. Een volledig testrapport is beschikbaar.

Energie-efficiëntie: Dankzij de perfecte luchttechnische werking en lage afzuigcapaciteit kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten.

Aanpasbare Opties: Diverse media- en elektravoorzieningen kunnen naar wens van de gebruiker worden aangebracht. Kies uit verschillende werkbladen, onderkasten en automatische schuiframen.

Flexibele Uitvoeringen: Verkrijgbaar met automatisch sluitend schuifraam en variabele luchtvolumeregeling.

Geschikt Voor Elke Situatie:

De Ecoline-zuurkast is leverbaar in verschillende uitvoeringen om aan uw specifieke behoeften te voldoen:

Reguliere Zuurkast: Voor standaard gebruik.

Drive-in Zuurkast: Voor grotere apparatuur.

Walk-in Zuurkast: Voor toegang tot grotere werkruimten.

Verassings- en Destructiezuurkast: Voor speciale toepassingen.

Opzetzuurkast: Ideaal voor kleinere werkzaamheden.

Ontdek De Voordelen Van Ecoline Zuurkasten:

Onze Ecoline-zuurkast is ontworpen voor optimale veiligheid, efficiëntie en gebruiksgemak. 

Download hier onze productbrochure voor meer informatie en om de mogelijkheden te ontdekken.

Vertrouw op de Ecoline-zuurkast voor een veilige en kostenefficiënte oplossing in uw laboratorium of werkruimte.

Toon meer
Bergkasten

In een opgeruimd laboratorium is het prettiger werken. Wij hebben een breed assortiment aan laboratoriumkasten voor het opbergen van bijvoorbeeld glaswerk, stoffen, apparatuur of andere materialen. Voor brandbare chemicaliën en zuren/logen zijn specifieke afgezogen opslagkasten beschikbaar. Hoge bergkasten kunnen worden voorzien van bovenkasten en eventueel een boven-aftimmering, zodat de ruimte optimaal wordt benut, gecombineerd met een nette afwerking.

Toon meer
Afzuigarmen

Verwijder gevaarlijke of onaangename dampen, gassen en stof uit de werkomgeving met flexibele afzuigarmen of vaste afzuigpunten. Er zijn afzuigarmen in vele maten en vormen. Iedere werkplek stelt zijn eigen voorwaarden aan de afzuiging. De reikwijdte, de diameter, het debiet, de chemische of temperatuur-bestendigheid en de explosieveiligheid bepalen het toe te passen systeem.

De meest toegepaste afzuigarmen hebben diameters van 50, 75 en 100 mm. Ze worden uitgevoerd in geanodiseerd aluminium en polypropyleen. De systemen zijn geschikt voor tafel-, wand- en plafondmontage.

Toon meer
Elektra

Elektrapunten kunnen geplaatst worden op de tafel, onder de tafel of juist allebei. Per werkplek voeren wij het ontwerp graag met u uit. Onze kenmerkende geanodiseerde aluminium elektragoten en servicebruggen zijn de basis voor de elektravoorzieningen. Ze zijn veilig, robuust en mooi.

Toon meer
Media

In bijna elk laboratorium wordt wel gewerkt met technische of medische gassen. In onze productie worden de afnamepunten en het bijbehorende leidingwerk met veel zorg door gekwalificeerde medewerkers gemonteerd in servicezuilen en bruggen. Deze worden in zo groot mogelijke delen voorgemonteerd en op locatie worden deze afgemonteerd en afgeperst door onze loodgieters. Desgewenst kunnen wij ook voorzien in het aansluiten van ons leidingwerk op de afsluiters van de gebouwgebonden installatie.

Toon meer
Accessoires

Om uw labinrichting compleet te maken en u te ontzorgen, kunnen wij onderdelen zoals kapstokken, nood-/oogdouches en afvalverwerkingssystemen installeren.

Toon meer
Los meubilair

Naast de vaste inrichting zijn er andere handige onderdelen die het werken in een laboratorium extra plezierig maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verrijdbare tafels en onderkasten, elektrisch in hoogte verstelbare tafels, weegtafels en werkstoelen of krukken.

Toon meer

Om uw labinrichting compleet te maken en u te ontzorgen, kunnen wij accessoires voor u installeren

Aangepast labmeubilair voor nauwkeurigheid en functionaliteit in laboratoria
Kapstokken
Duurzame labtafels voor veilig en effectief laboratoriumwerk
Nood-/oogdouches
Veilige en geavanceerde zuurkast voor chemisch laboratoriumgebruik
Afvalverwerkingssystemen

Hoe werken wij

Een ruim 120-jarige geschiedenis bewijst dat wij een betrouwbare partij zijn voor onze klanten en dat we een prettig bedrijf zijn om voor te werken. Onze kundige medewerkers weten van aanpakken en hebben voor bijna elke uitdaging de juiste oplossing.

Na het adviestraject wordt uw opdracht met veel zorg en plezier uitgewerkt door onze projectafdeling. Onder leiding van een ervaren projectmanager zal het engineeringsteam zorgen voor zeer gedetailleerde tekeningen van elke zuurkast en labtafel in uw project. De projectmanager zal deze met u bespreken, zodat geen enkel onderdeel kan worden vergeten.

Dankzij onze eigen fabriek van de S+B groep kunnen we waarmaken wat we beloven. Met een vernieuwd machinepark en moderne nesting-technologie maken onze meubelmakers, elektriciens, loodgieters en andere vakmensen met liefde uw nieuwe meubilair.

Het meubilair wordt door onze vaste transporteur naar de locatie gebracht. Hij is volledig op de hoogte van de specifieke kenmerken van practicum- en laboratoriuminrichtingen. Verpakkings- en beschermingsmaterialen worden geretourneerd voor hergebruik.

De laatste belangrijke schakel zijn onze eigen VCA-gecertificeerde monteurs. Zij zorgen voor een correcte montage en installatie van uw labinrichting, inclusief alle elektra- en mediavoorzieningen. Uw projectmanager zal een voor- en eindoplevering verzorgen, zodat u met een goed gevoel uw nieuwe laboratorium in gebruik kunt nemen.