scholen-science-technology-lab_1_20220905_173753

Science & Technology Lab

Zelfstandig, maar wel onder het toeziende oog van een toa en/of docent onderzoeken, ontwerpen, meten, berekenen, experimenteren met diverse practica en werken met moderne technieken zoals 3D-printer en laserprinter. Dat is een van de kenmerkende voordelen van een modern ingericht Science en Technology Lab.

Een Science Lab kan ook worden uitgerust met een ‘open kabinet ‘. De centraal geplaatste balie wordt door docenten en toa’s gebruikt als computerwerkplek en biedt een duidelijk overzicht over de zelfstandig werkende leerlingen. Het open karakter bevordert het contact tussen leerlingen, docenten en toa’s.

S+B Scholen: expert in BiNaSk-meubilair

School ontwerp

Een ruim 120-jarige geschiedenis bewijst dat wij een betrouwbare partij zijn voor onze klanten en dat we een prettig bedrijf zijn om voor te werken. Onze kundige medewerkers weten van aanpakken en hebben voor bijna elke uitdaging de juiste oplossing.

Na het adviestraject wordt uw opdracht met veel zorg en plezier uitgewerkt door onze projectafdeling. Onder leiding van een ervaren projectmanager zal het engineeringsteam zorgen voor zeer gedetailleerde tekeningen van elke zuurkast en labtafel in uw project. De projectmanager zal deze met u bespreken, zodat geen enkel onderdeel kan worden vergeten.

Dankzij onze eigen fabriek van de S+B groep kunnen we waarmaken wat we beloven. Met een vernieuwd machinepark en moderne nesting-technologie maken onze meubelmakers, elektriciens, loodgieters en andere vakmensen met liefde uw nieuwe meubilair.

Toon meer
Planning

Onze gedreven collega’s van de afdeling planning en inkoop stemmen dagelijks alle resources af op de klantvraag. Zo zorgen we ervoor dat we doen wat we beloven.

Toon meer
Fabriek

Onze fabriek is het motorblok van onze organisatie. Dankzij onze eigen fabriek van de S+B groep kunnen we waarmaken wat we beloven. Met een vernieuwd machinepark en de moderne nesting-technologie maken onze meubelmakers, elektriciens, loodgieters en andere vakmensen met liefde uw nieuwe meubilair.

Toon meer
Scholen Projectmanagement

We geloven in korte lijnen en directe communicatie. We houden alles daarom graag in één hand. Onze gespecialiseerde projectmanager zorgt ervoor dat uw project met kennis van zaken in goede banen geleid wordt.

Onze projectmanager heeft de leiding over onze projectteams. Zo blijft ook in complexe projecten alles onder controle.

Toon meer
Nazorg en onderhoud

Na oplevering instrueert de projectmanager de toekomstige gebruikers omtrent het juiste gebruik, veilig werken et cetera.

Een standaard onderdeel van de samenwerking met S+B is een controleronde om de circa 6 weken na de levering en een preventieve onderhoudsronde na 3 en 6 maanden na de levering.

Om zolang mogelijk op het duurzame karakter van ons meubilair te kunnen rekenen, adviseren wij een onderhoudscontract.

Het onderhoud wordt verzorgd door onze eigen servicemonteurs en ons eigen onderhoudsbedrijf LabAir BV. Wij beschikken over de modernste meettechnieken en procedures bij de uitvoering van onder andere zuurkastinspecties. Daarbij houden we ons aan alle geldende normen en standaarden. LabAir verzorgt zowel het onderhoud als de wettelijke voorgeschreven inspecties van zuurkasten, appendages en het meubilair. Zo kunt u niet alleen aan de slag in een efficiënte en mooie omgeving, maar vooral in een veilige.

Toon meer
Installatie

Om de kwaliteit van onze inrichting te kunnen waarborgen, doen onze eigen monteurs de installatie. Tijdens de installatie worden de meubels aan de hand van goedgekeurde tekeningen opgebouwd, zodat de inrichting precies wordt zoals afgesproken.

Toon meer

De veilige werking van een zuurkast is een samenspel van verschillende factoren die zorgt voor een veilige leer- en werkomgeving. In de S+B groep kunt u bij LabAir terecht voor de verplichte zuurkastinspectie.

Onze producten

Powerlabtafels

Voor het Binas-Lab bieden wij de speciaal ontworpen Powerlabtafels aan voor toekomstgericht, interactief groepsonderwijs aan meerdere leerlingen. De toa en/of docent kan in het midden van de tafel bij de spoelbakken staan en heeft op die manier uitstekend overzicht over beide tafels met in totaal 18 leerlingen. De organische gevormde Powerlabtafel is voorzien van een volledig naadloos geïntegreerde energievoorziening, waarbij slechts één opvoerpunt per opstelling nodig is. Daar worden het leidingwerk en de bekabeling van de gehele tafel naartoe gebracht. De Powerlabtafel is voorzien van een Solid Surface werkblad met naadloos gevormde Solid Surface spoelbakken

Toon meer
Butterfly

Door de vloeiende organische lijnen en vrolijke kleurcombinaties vormt de Butterflytafel een stijlvolle aanwinst voor een BiNaSk-lokaal. De practicumtafel biedt voldoende ruimte voor praktisch groepswerk voor 16 leerlingen. De tafel is leverbaar in een Solid Surface werkblad of een Trespa Toplab Base werkblad. Naar wens is de tafel voorzien van water-, gas- en elektravoorzieningen.

Toon meer
De Boemerang tafel

De boemerangtafel is innovatief qua vorm en materiaalgebruik. De vorm bevordert in sterke mate het contact en de samenwerking tussen leerlingen onderling en tussen leerlingen en docent. De transparante uitstraling van de innovatieve tafel zorgt voor een optimaal ruimtelijk effect. Door de opstelling van de tafels in het lokaal kan er zowel theorie- als praktijkonderwijs gegeven worden. Door de vorm kan de docent (frontaal ) aan 8 leerlingen tegelijk een korte instructie geven. De tafel is voorzien van een Solid Surface werkblad met naadloos gevormde Solid Surface spoelbakken.

Toon meer
Kasten voor Science Lab

Wij hebben een compleet programma van diverse kasten, onder andere de glazen vitrinekast, de Gratnell-ladekast, de instrumentenkast en de apothekerskast.

De kasten zijn geschikt voor de opslag van onder andere glaswerk, apparatuur, instrumenten en overige materialen. Met de opzetkasten kan een hoogte van 2900mm bereikt worden en deze zijn middels een traprail eenvoudig te bereiken met een trap.

Toon meer
Zuurkasten

Onze Ecoline zuurkast voldoet aan de norm NEN-EN 14175 inclusief testrapporten. De zuurkast heeft aan één zijde horizontale schuiframen van 5mm dik gehard glas met een veiligheidsstop. Het Steinzeugwerkblad met opstaande rand is voorzien van een Steinzeugspoelbakje. De zuurkast is voorzien van een elektronische Schneider luchtstroombewaker die zowel akoestisch als visueel waarschuwt bij geen of onvoldoende afzuiging. De zuurkast heeft tevens een bypass-systeem, waardoor de meest optimale bescherming geboden wordt tegen het uittreden van zware dampen. De blad- en zijspoilers zorgen voor een constante luchtstroming in de raamopening, zodat ongewenste wervelingen worden onderdrukt.

Toon meer
scholen-header_1_20220905_172406
Schermafbeelding2022-08-31om16.03.46

Solid Surface voor scholen

We zijn een expert in Solid Surface-oplossingen voor scholen. Zo zijn onze producten Boemerang en Butterfly voorzien van Solid Surface werkbladen. De Curve table is geheel van Solid Surface gemaakt.

De voordelen van acryl Solid Surface op een rij:

  • Acryl Solid Surface is minder broos dan polyester Solid Surface.
  • Naden zijn bij acryl Solid Surface meer onzichtbaar dan bij polyester Solid Surface.
  • Naden zijn sterker bij acryl Solid Surface dan bij polyester Solid Surface.
  • Acryl Solid Surface heeft een matte, hoogwaardige uitstraling.
  • Acryl Solid Surface kan gethermoformeerd worden.
  • Acryl Solid Surface is minder gevoelig voor verkleuring door uv-stralen.

Trespa Toplab voor scholen

De Trespa Toplab-bladen zijn specifiek ontworpen voor onderwijstoepassingen in het BiNaSk-onderwijs.

Trespa Toplab is een HPL-compact materiaal dat gemaakt wordt van natuurlijke vezels en thermohardende harsen. De bladen zijn bestand tegen chemicaliën, kras- en slijtvast, ongevoelig voor vocht en makkelijke te reinigen.

Slagkracht S+B Group

Onze fabriek is het motorblok van onze organisatie. Dankzij onze eigen fabriek van de S+B groep kunnen we waarmaken wat we beloven. Met een vernieuwd machinepark en de moderne nesting-technologie maken onze meubelmakers, elektriciens, loodgieters en andere vakmensen met liefde uw nieuwe meubilair.

5500 m2

Fabriek oppervlakte

70

Mensen

5

CNC machines